„S Tamarom u akciji“ u opštini Negotin

Ekipa emisije „S Tamarom u akciji“ Produkcijske kuće „Triangl“ u okviru svoje humanitarne akcije uređenja kuća socijalno ugroženim porodicama, posle serijala snimljenog na jugu Srbije nastavila je snimanje novog ciklusa na istoku zemlje. U opštini Negotin tokom prošle nedelje renovirala je kuću porodice Vojinović u MZ Šarkamen. Vrednu ekipu su obišli Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin i Merlina Selenić, pomoćnik predsednika za razvoj mesnih zajednica, socijalna pitanja i nacionalne manjine.

„Sa zadovoljstvom smo prihvatili poziv koji nam je uputila Tamara Grujić i produkcijska kuća „Trinagl“ u pružanju logističke podrške u realizaciji emisija i uređenja kuća porodica koje žive u veoma lošim uslovima. Nadam se da će porodici Vojinović iz Šarkamena uređena kuća  promeniti život, što i jeste svrha emisije. Lokalna samouprava je pomogla u obezbeđenju kontakata, ekipe koje su pomogle u realizaciji radova, obezbeđenju smeštaja. Pored humanitarnog karaktera emisija pruža i priliku promocije našeg kraja i drago mi je što će gledaoci RTS-a, pored ove tužne životne priče, u prvoj epizodi od dve, koje će biti snimljene kod nas, biti u prilici da vide lepšu stranu Negotinske Krajine, prirodne lepote Vratne i Zamne, i deo atmosfere sa ovogodišnjih Mokranjčevih dana. Zahvaljujem Tamari i celoj ekipi na uspešnoj saradnji.“ izjavio je prilikom obilaska Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin.

Tamara Grujić je svoju humanitarnu misiju nakon 78. emisija za Prvu televiziju nastavila na Javnom servisu RTS. Osnivanjem produkcijske kuće „Triangl“ sa suprugom Vukom i promenom koncepta,  50. jubilarnu emisiju za RTS snima u Šarkamenu.

„ Kontaktirali smo socijalne službe, patronažne službe, čak i poštare koji raznose poštu  angažovali da nam pomognu u traženju  socijalno ugroženih porodica. Priču o ovoj porodici smo dobili od učiteljice  škole u Šarkamenu koju pohađaju deca od prvog do četvrtog razreda. Ona je bila duboko potrešena  jednom porodičnom pričom. U pitanju je porodica Vojinović koju kada smo dobili slike i videli, rekli smo  da moramo da dođemo. Siromaštvo je razmera koja ne može tako lako da se vidi a inače govorimo o socijalnim  slučajevima. Porodicu čine majka Ljubinka, sin Stanimir, žena Nataša i dvoje dece, Vera i Ljuba koji je sa invaliditetom i ima šest godina. Sestra Vera ima pet godina i vodi računa o bratu jer nažalost ni majka nije dobro, ne znamo koja je dijagnoza ali ne može da vodi računa o njima. Na žalost i Stanimir je invalid ali očuvanog je  mentalnog zdravlja. Situacija je takva da mi mislimo  da suštinski našim dolaskom ovde drastično menjamo život Veri kojoj treba da se pomogne da živi jedan drugačiji život a najverovatnije i njenom bratu Ljubi. Videće sami gledaoci u epizodi da je vrlo specifična porodična priča. Mi nemamo ovakva drastična siromaštva, ovde smo shvatili da možemo da sredimo kuću za pet dana. Što je najvažnije imali smo veliku pomoć sela, solidarnost pre svega zahvaljujući predsedniku MZ Šarkamen gospodinu Stanimiroviću a i lokalnoj samoupravi koja nam je pružila svu moguću logističku podršku u smislu vodovoda, pomoći iz Elektrodistribucije, ogromnu pomoć preduzeća „Cvetkova gradnja“, Pan transa i Molersko-fasaderske radnje Čarli.“ kaže Tamara Grujić, direktor Triangl produkcije.

Emisija snimljena u Šarkamenu biće emitovana na prvom programu RTS -a  u petak 8. decembra u 21 čas a u repriznom terminu sutradan od 11 časova. Ekipa emisije „S Tamarom u akciji“ opštinu Negotin posetiće ponovo u martu iduće godine, s obzirom da je ovaj kraj bogat turističkim i prirodnim lepotama koje se ne mogu da stanu u jednu epizodu, i tom  prilikom obradovati još jednu porodicu.

 

 

Izvor, foto: negotin.rs

 

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije