Rukometni kup: BORANKE NADIGRALE ZAJEČARSKOG SUPER LIGAŠA, POLUFINALE ZA ISTORIJU

Bor, S.M. – Ekipa Bora, članica Super B lige, nadigrala je večeras favorizovanog superligaša iz Zaječara (29 : 27) i tako obezbedila polufinalno nadmetanje sredinom aprila u Zrenjaninu. Boranke  su, izborivši plasman među četiri najbolja tima u Kup takmičenju u Srbiji, ostvarile i najveći uspeh u istoriji ovog kluba kad je reč o kupu. One bi u Zrenjaninu trebalo prvu utakmicu da igraju sa niškom NAIS-om, a drugi par je Bakament (Aranđelovac) – Jagodina.

Boranke su prvo poluvreme završile u svoju korist – 14:10 ne dozvolivši rivalkama iz susednog grada da prikažu sve šta znaju i umeju. Bogdanovićka sa sedam i Simonovićka (proglašena igračem utakmice) sa šest golova razbile su čvrstu odbranu gošći i prikazale da im je mesto u super ligi. Kod Zaječarki briljirala je Ana Belić sa deset, a vrlo dobro je igrala i Katarina Mančić postigavši šest golova.

Prvi čovek borskog ženskog rukometa, Boban Todorović, rekao nam je da je prezadovoljan najnovijim uspehom i da je gotovo siguran da će ŽRK Bor sledeću sezonu igrati u najelitnijoj ligi. Šteta je, podsetio je, što nije bilo pubilke i najvernijih najvijača koji su zaista zaslužili da se raduju još jednom velikom sportskom događaju.

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije