Rukometna superliga: TEŽAK PORAZ BORA I ZAJEČARA

Bor-Zaječar, S.M. – Oba timočka superligaša u ženskom rukometu pretrpela su ovog vikenda ubedljive poraze. Zaječarke su, kao gošće, izgubile od odlične NAISE u Nišu – 32:22, a Boranke, iako domaćini, poražene su od prošlogodišnjeg šampiona, Bekamenta – 20:33.

Ekipa Zaječara je peta sa 11, a Bor je pretposlednji, deveti sa dva boda. Poslednji je Junior bez bodova. Sledeće subote je timočki derbi: u Zaječaru se domaća ekipa sastaje sa Borom, gde su Zaječarke u prednosti.

Bor je, već se vidi, u teškom položaju i jedan je, sa Juniorom, od prvih kandidata za ispadanje iz superilgaškog tabora. S obzirom na besparicu, nerešeno pitanje kompletnog finansiranja i odlaska ključnih igračica koji su u prethodne dve sezone dostigle visok nivo i evropsko takmičenje, gotovo je nemoguće ostvariti zapaženiji rezultat.

Na drugoj strani, super-košarkašice iz grada bakra imaju lepe šanse da se izbore za opstanak u eliti. One su juče ubedljivo savladale gošće iz Kraljeva – 80:49. Briljirala je Natalija Spajić sa 40 pogodaka. Upravo sa Kraljevom vodiće se grčevita broba za 8. mesto na tabeli koje garantuje superligaški status i u idućoj sezoni.

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije