Rukomet: REPREZENTACIJA KINE LAKO POBEDILA ŽRK BOR – 36:24

Bor, S.M. – Ženska rukometna reprezentacija Kine lako je savladala borskog superligaša – 36: 24 (19:14) pokazujući većim delom utakmice uigranost, snagu i zavidnu tehniku sa izvanrednim golmanima, krilnim napadačima i pivotom. Početak je pripao domaćim igračicama koje su povele sa 2:0, ali se brzo videlo da je ekipa gošći kvalitetnija i sa više odličnih pojedinaca. Boranke su kako-tako parirale u prvom delu utakmice, dok je drugo poluvreme, uz sigurnu odbranu i kontranapade, apsolutno pripalo Kineskinjama.

Reprezentacija Kine u Srbiji je na dvonedeljnim pripremama za predstojeće takmičenje Azije. Planirano je da se odigra deset mečeva, prva dva, u Nišu i Boru, “crvene” su rešile u svoju korist.
Bila je ovo lepa sportska priča u dvorani Sportskog centra koju je začinila folklorna grupa Starog Selišta. Utakmici je prisustvovalo oko hiljadu gledalaca među kojima i ceo menadžment kompanije Zijin.

-Ovaj susret je dobrodošao pred plej-aut fazu Super rukometne lige za žene, gde ćemo se boriti za opstanak u najelitnijem takmičenju.Pokazali smo da možemo da organizujemo i međunarodne utakmice i da je ceo događaj prošao u prijatnoj, sportskoj atmosferi. Publika je, kao i uvek, bila na visini. Očekujem da se izborimo za superligaški status, što je trenutno prvi zadatak, ne samo nas u klubu, nego i celog grada – rekao nam je prvi čovek Uprave ŽRK Bor, Boban Todorović koji priželjkuje da se saradnja sa kineskim rukometnim savezom nastavi na obostrano zadoovljstvo.

Današnji rukometni praznik u Boru podržao je i Olimpijski komitet Srbije.

 

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije