Rukomet: BOR OSTAO U ELITI, ISPADAJU JUNIOR I SLOGA

Beograd, S.M. – U poslednjoj utakmici ovog vikenda Super lige za rukometašice, ekipa Bora izgubila je na svom parketu od Jagodine 23:25, što je gošćama pomoglo da se nađu među četiri najuspešnija tima u završnici za šampionat države. Boranke su sedme sa 17, Kikinda je šesta sa samo bodom više, dok je Voždovac osmi sa deset bodova. Ligu napuštaju beogradski Junior i Sloga iz Petrovca na Mlavi. U završnici igraju: NAISA – Bakament i Medicinar – Jagodina. Šampionat se završava finalnim utakmicama sredinom maja, a novo prvenstvo počlinje u septembru.

Novi članovi Super lige postaće dva najbolja kluba iz Super B lige. Pet kola pre kraja prvenstva vode Minakva i Zajerčar.

Borske superligašice imale su šansu da se po drugi put domognu evropskog takmičenja, ali je pri kraju ponestalo i snage i odlučnosti. Neke ključne igračice napustile su klub i to je presudilo u borbi za planrano četvrto mesto. Do nove sezone je zasluženi odmor, a kako će se od septembra krenuti u novu trku i s kojim ambicijama sa najboljim klubovima u zemlji – teško je odgovoriti.  Sigurne Zaječarke, uz veliku podršku grada, neće propustiti priliku da se ne nađu u samom vrhu tabele. Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić je poznati rukometni radnik u Srbiji koji će, izvesno je, sve učiniti da ŽRK Zaječar ponovo zablista starim sjajem. Da li će klub u Boru moći da se odupre odlascima igrača i stručnjaka u susedni grad (neke igračice su se već preselile u Zaječar), ostaje da se vidi. Realno, biće to vraški težak izazov.

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije