RTB pomogao i Grudnom odeljenju borske bolnice

Bor, S.M. – RTB Bor je pre samo tri nedelje, kad nije bilo grejanja, obezbedio borskoj bolnici 300 ćebadi, 100 jorgana i 50 grejalica. Danas su rukovodioci ove kompanije odneli 28 dušeka na Grudno odelejnje bolnice. Pre nekoliko dana rudari Rudnika bakra Bor sakupili su 300.000 dinara od svojih zarada i pomogli kupovinu neophodne medicinske opreme. Rudari, u saradnji sa Crvenim krstom, više puta godišnje doborovoljno daju krv i po tim humanitarnim akcijama su godinama među prvima u Srbiji.

-Bolnici, deci, kulturnim ustanovama, sportskim organizacijama, socijalno ugroženim stalno smo pri ruci. Možda smo najaktivniji kad je potrebno pomoći bolesnima, jer ti ljudi imaju samo jednu želju –  da ozdrave. Na taj način svrestavamo se u red društveno odgovornih kompanija ne samo u našoj zemlji, nego i u Evropi i svetu – rekao je direktor RTB-a Bor, Blagoje Spaskovski.

Načelnica Grudnog odeljenja, dr Nela Mitić zahvalila sa darodavcima podsećajući da je ljudima u bolnici nekad i lepa reč dragocenija od svega. Zato je rukovodstvo RTB-a često u blonici „ jer postoji ogromna želja da se i ubuduće ova kompanija odaziva kad je najpotrebnije, kao što je to uvek i do sada bilo“.

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije