RTB Bor pozdravio hapšenja zbog krađe zlata, najavio odštetni zahtev

Rudarsko topioničarski basen Bor saopštio je danas da u potpunosti podržava opsežnu policijsku akciju hapšenja kradljivaca zlata u toj kompaniji, da će pružiti svu pomoć u istrazi koja sledi, kao i da će po okončanju ovog slučaja podneti odštetni zahtev.

Kompanija je, navodi se, kao oštećena strana, zainteresovana da slučaj efikasno bude istražen do kraja i pružiće svu podršku organima MUP-a u istražnom procesu.

A nakon istrage će, kažu, uputiti odštetni zahtev.

– U zajedničkoj akciji pripadnika Uprave kriminalističke policije i Policijske uprave u Boru, u kojoj je aktivno učestvovao i Rudarsko-topioničarski basen Bor pružajući svu neophodnu logističku pomoć, sinoć je uhapšeno sedam osoba zbog postojanja osnova sumnje da su u periodu 2014-2017. godine iz pogona Zlatara u sastavu RTB-a Bor ukrali veću količinu zlata – stoji u saopštenju.

RTB Bor je, kako se navodi, ovoj opsežnoj policijskoj akciji, koja je trajala godinu dana, pripadnicima MUP-a sve vreme pružao podršku, logističku i svaku drugu pomoć koja je bila potrebna.

– Sve sumnje prijavljivane su redovno organima reda jer je RTB Bor, kao oštećena strana, zainteresovan da slučaj efikasno bude istražen do kraja – dodaje se u saopštenju.

Zbog sumnje da su izvršili krivično delo teška krađa desetog maja uhapšeno je sedam sadašnjih i bivših radnika tog kombinata.

 

 

Izvor: blic.rs

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije