Registrovana dva novoobolela, pet Borana izlečeno od Covida 19

Na teritoriji grada Bora, prema podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok” Zaječar, na današnji dan 46 osobe su pozitivne na virus Covid-19. Od poslednjih informacija, 5 osoba je izlečeno, a registrovana su dva novoobolela na teritoriji grada.

Zahvaljujući poštovanju svih mera koje je propisala Vlada RS i lokalna samouprava, danas u Boru imamo ovako ohrabrujuće podatke i stabilnu situaciju kada govorimo o virusu. Sveobuhvatnim testiranjem zatvoreni su epidemiološki krugovi i zahvaljujući dobrom radu i organizaciji lekara i timova epidemiologa iz dana u dan imamo sve veći broj osoba sa teritorije grada koje su izlečene od Covida 19.

Važno je još jednom napomenuti da ovi podaci ne treba da izazovu previše opuštanja, već je i dalje neophodno pokazati disciplinu u pridržavanju propisanih mera. Bez obzira na dodatno popuštanje mera donetih u cilju prevencije širenja zarazne bolesti COVID-19, Gradski štab za vanredne situacije apeluje na sve građane da se pridržavaju propisanih mera zaštite i poštuju socijalnu distancu, a Grad Bor će i u narednom periodu nastaviti sa sprovođenjem svih aktivnosti na sprečavanju širenja virusa.

Ukupan broj obolelih osoba na području grada od početka testiranja je 118, od kojih je 69 osoba izlečeno, dok su tri osobe preminule od posledica virusa.

Od početka pandemije testirano je 713 osoba, dok se čekaju rezultati za 144 osobe.

Na teritoriji grada Bora se, prema jučerašnjim podacima, u samoizolaciji nalaze 123 osobe.

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije