Rakita donirala blizu 19.000 zaštitnih maski žiteljima Slatine, Brestovca i Metovnice

Bor, S.M. – Kompanija Rakita, koja posluje u sastavu kineske rudarske korporacije Ziđin majning grup, donirala je žiteljima borskih sela Slatina, Brestovac i Metovnica blizu 19.000 komada zaštitnih maski u borbi sa virusom Covid-19.

„Posebno mi je drago što donacijom ovih zaštitnih maski možemo da pomognemo naše prijatelje iz Slatine, Brestovca i Metovnice. Virus Covid-19 je naš zajednički neprijatelj i svakako da smo ujedinili snage u ovoj borbi. Kompanija Rakita i lokalno stanovništvo imaju dobru saradnju i ovo je samo još jedan segment koji potvrđuje da imamo iste ciljeve i interese. Iskoristio bih priliku da se zahvalim lokalnom stanovništvu na podršci koju nam pružaju u realizaciji projekta izgradnje rudarske infrastrukture i naglasio bih da će kompanija Rakita uvek biti tu da pomogne kada je potrebno“, rekao je povodom uručenja donacije Gan Jonggang, zamenik direktora kompanije Rakita.

U saopštenju ove kompanije se ističe da su donaciju, u ime žitelja sela, primili predsednici saveta mesnih zajednica. U Slatini, Boban Milojković, u Brestovcu, Vlastimir Ćosić i u Metovnici, Dejan Marković. Reči zahvalnosti u ime svih žitelja ova tri sela uputio je Dejan Marković, predsednik Saveta mesne zajednice Metovnica.

„Drago mi je da opet vidim naše prijatelje iz Rakite,i evo, i ovom donacijom se potvrđuje da zaista imamo dobru saradnju. Rakita se trudi da pomogne okolnim selima i verujem da će lokalnom stanovništvu mnogo značiti ove zaštitne maske. Iako je vanredno stanje ukinuto, potrebno je da ljudi budu oprezni i da koriste zaštitne maske kako se virus korona ne bi dalje širio. U ime svih žitelja Slatine, Brestovca i Metovnice želim da se zahvalim na ovoj donaciji i da menadžmentu Rakite uputim podršku u pogledu izgradnje rudnika koji će, siguran sam, biti od koristi za sve nas“, naglasio je Dejan Marković, predsednik Saveta mesne zajednice Metovnica.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije