RADNICI TOPLANE SU NAJZASLUŽNIJI ZA USPEŠNU GREJNU SEZONU

Bor, S.M. – Ovo je, bez obzira na manje zastoje, najuspešnija grejna sezona u Boru poslednjih 15 i više godina. Bilo je do sada devet “iskakanja” iz sistema od kojih su tri veća. Nije se desila prošla sezona kada se smrzavalo i po četiri, pet dana. Naredne dve nedelje do kraja ove sezone obezbedjeno je doovljno uglja tako da se ne očekuje lošije grejanje. Ukoliko bude neplaniranih kvarova i zastoja radnici Toplane su, kao i do sada, spremni da u najkraćem roku otklone sve nedostatke – kažu u JKP Toplana dodajući da su njihove ekipe jedine u Srbiji dežurale i u trećoj smeni i maksimalno se trudile da obezbede što kvalitetnije grejanje.

Moramo znati, poručuju iz Toplane, da nema više grejanja na industrijsku paru iz RTB-a i da je nemoguće ponovo obezbediti tako kvalitetno i jeftino grejanje. Izlaz je u novoj, savremenoj toplani na gas i na tome se već angažuju u gradskom rukovodstvu.

Da bi se uverili u  neke komentare na društvenim mrežama kako je navodno grejanje ispod standarda, juče je komisija Toplane otišla na lice mesta u Radničku ulicu i u stanovima zatekla 22 stepena toplote. To što se ponekad i dogodi manji zastoj, ne računajući veće prekide kao nedavni krajem ove sedmice zbog “više sile”, ne bi trebalo da bude znak za uzbunu. Ukoliko bi, smatraju u Toplani, uporedili ostale gradove videli bi da se retko gde greje i noću i da se suočavaju i sa većim nedaćama i komplikacijama. To, opet, ne znači da se sa strane traži opravdanje, ali je u ovim uslovima nemoguće postići bolje rezultate.

U Toplani još napominju – da je Grad Bor na čelu sa gradonačelnikom učinio prve i prave korake u pravcu zamene energenata i gradnje najsavremenije toplane narednih godina. Raspisana je i javna nabavka za projekat dve manje toplane na solarnu energiju i drva, postoje i planovi za efikasniju energetsku zaštitu svih stambenih zgrada. Bor je među pet gradova u Srbiji koji je određen da po pitanju nove toplane sarađuje sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj. I to je, veruje se, ogroman pomak u sadašnjim uslovima.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije