PRVA ŽRTVA KORONA VIRUSA U SRBIJI, ZATVARAJU SE KAFIĆI, LIDL U BORU UVODI POSEBAN REŽIM RADA

Beograd – Bor, S.M.– Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić, saopštila je na večerašnjoj konferenciji za medije da je prva žrtva korona virusa u Srbiji 59-godišnji muškarac iz Kikinde. Ona je istakla da je trenutno 135 slučajeve sa korona virusom u našoj zemlji. Devetoro je na respiratoru.

-Uvodimo nove mere koje će se odnositi na zatvaranje ugostiteljskih objekata i ukidanje javnog prevoza. Naravno, privatni i taksi prevoz je izuzet za sada. Koristim prliku da apalujem na sve građane da krajnje ozbiljno shvate problem sa opasnim virusom i da se strogo pridržavaju mera. Još ima onih koji sede u kafićima ili ne poštuju zabranu kretanja, umesto da su u kući . Preduzimaju se nove mere zaštite, ali je najvažnije da svaki pojedinac brine o sebi i najbližima, disciplina je na prvom mestu. Zdravstveni sistem funkcioniše s ogromnim naporima, virus preti i opominje na veliku opasnost o kojoj do sada nismo znali. U Italiji je danas više od 600 mrtvih, to je strašna istina koju ne smemo ni jednog trenutka skinuti s uma – rekla je Brnabićka.

Štab za vanredne situacije grada Bora odlučio da se od danas zabrani rad ugostiteljskih objekata, jer nije mali broj građana koji u kafićima provode vreme umesto da su izolovani.

Iz kompanije Lidl saopštavaju da će u nedelju, 22. marta, od 4 do 7 satu ujutru, najstariji Borani moći da se snabdeju namirnicama. Zbog vanredne situacije Lidl uvodi novo radno vreme – od 8 do 18 sati.

I najnovija vest – danas popodne je najhitnije iseljen ceo Rehabilitacioni centar u Gamzigradskoj banji, tako da su najteži pacijenti morali da napuste lečenje. Nezvanično je rečeno da se objekti spremaju za eventualne potrebe u vanrednoj situaciji.

 

Fotografija: Pixabay

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije