Protesti: U ZAJEČAR I KNJAŽEVAC STIŽU GLUMCI LEČIĆ I TRIFUNOVIĆ, VUČIĆ U BORU POČETKOM MARTA

Bor – Zaječar, S.M. – U četvrtak, 21. fabruara, u Knjaževcu, kod Spomen parka, u 18 sati, zakazan je drugi protest “1 od 5 miliona” na kome će govoriti glumac Sergej Trifunović i prof. dr Tatjana Paunović. Građanska inicijativa “Za Knjaževac bez straha”, organizator protesta, najavljuje još veće interesovanje građana i “ istrajniju borbu protiv diktature”.

Jedna od zahteva sa prvog protesta je ispunjen: šest odbornika je napustilo nedavno skupštinsko zasedanje.

U Zajačaru se u petak, 22. februara, u 18 sati, održavaju šesti protest na kome će se narodu obratiti glumac Branislav Lečić. Trasa šetnje biće skraćena i fokusiraće se u užem centru grada kako bi se na kraju stiglo do opštinske zgrade.

U Boru je, kao i do sada, još jedno okupljanje u petak, 22. februara, u 18 sati, na platou Doma kulture. Ostale pojedinosti za sada nisu poznate. Ali, nezvanično se saznaje, da će u petak, 8. marta, u grad bakra stići “karavan” nazvan “Budućnost Srbije” sa predsednikom Republike Srbije i predsednikom SNS-a, Aleksandrom Vučićem. Skup bi trebalo da počne u 18 sati kada se održavaju i okupljanja građana “1 od 5 miliona”. Gotovo je izvesno da i jednu i drugi neće koristiti isto mesto, plato Doma kulture. Pristalice aktuelne vlasti, pretpostavlja se, mogle bi da se nađu na starom mestu, u dvorani Sportskog centra. Razumljivo je da do 8. marta može da dođe do promena termina i organizacije.

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije