Protesti u Boru i Zaječaru: CVEĆE ZA UPOKOJENU TV

Bor, Zaječar, S.M. – Zaječarci su se i sinoć na Trgu Nikole Pašića okupili u većem broju za razliku od Borana koji, iako sa manjim interesovanjem, nisu posustali: student Vladimir Stojičević oštro je osudio prodaju RTB-a Bor i opštinsko otpisivanje dugova toj kompaniji na račun građana. On je za otpis duga RTB-u prema lokalnom buidžetu od 1,44 milijarde dinara direktno optužio gradonačlenika Aleksandra  Milikića i poverenika SNS-a u Boru i do nedavnog direktora RTB-a, Blagoja Spaskovskog. Za sve veći odlazak mladih u inostranstvo najodgovornija je, prema Stojičeviću, aktuelna vlast.

U Zaječaru su oba govornika najoštrije kritikovala i bivšu i sadašnju lokalnu vlast oličenu u Saši Mirkoviću i Bošku Ničiću. Njih dvojica dobila su od nezadovoljnih građana posebna pisma sa zehtevima i podsećanjima na propuste i greške. Nekdašnji novinar Timočke TV, Srđan Tomić, položio je cveće u spomen na “upokojenu Timočku TV” ( nosila je i naziv TV Best). Jer, od nekada najveće medijske kuće u istočnoj Srbiji odavno nema ni traga ni glasa, mada je za njen “signal” grad izdvajao veliki novac.

Zanimljivo je da su na protestima u više gradova govorili – ili bili u prvom planu –  bivši i sadašnji novinari: Nenad Kulačin, Mihajlo Pantić, Milica Janevska, Srđan Škoro, Srđan Tomić, koji su energično, sem ostalog, ukazivali i na medijski sunovrat i ogorman broj glasila bez osnovnih uslova za rad.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije