Protest u Boru: Stop ekološkom zločinu!

Bor, S.M. – U Boru se, najzad, narod dogodio. Nekoliko hiljada građana okupilo se danas na mirnom protestu zbog prekomernog zagađenja vazduha izražavajući nezadovoljstvo i brigu za zdravlje naroda i dalju zaštitu životne sredine. Na mnogobrojnim transparentima upućene su poruke da je Bor već odavno središte “ekološke katastrofe” čije će posledice, nedvosmisleno je, biti dalekosežne i pogubne. U prvim redovima u protestnoj šetnji ulicama grada od “kapije Bora” do bivšeg RTB-a bili su najmlađi, a iza njih roditelji i stariji sugrađani.

Građani su u razgovoru sa predstavnicima medija iz cele Srbije zahtevali od države da ne bude “kao do sada po strani dok se narod svakodnevno izlaže neviđenom ekološkom stradanju”. Na više parola bili su upadljivi natpisi “Stop ekološkom zločinu”, “Stop zločinu nad borskom decom”i “Ovo je vapaj za životom”. Kao glavni zagađivač i krivac u poslednje blizu dve godine prozivan je strateški apartner RTB-a, kineska kompanija Ziđin.

Protest je medijski propraćen kao jedan od danas najvažnijih događaja u zemlji. Okupljanje je proteklo mirno i dostojantsveno. Nije primećeno prisustvo policije.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije