Protest u Boru i Zaječaru: SVE VIŠE OTPORA AKTUELNOJ VLASTI!

Bor, S.M. – Večerašnji organizovani protest, govor i šetnja novom maršrutom ulicama grada priuvukli su više pristalica nego ranija okupljanja. Na platou Doma kulture govorio je nekadašnji “otporaš” Srđan Milivojević iz Kruševca, grada odakle su i počeli protesti “1 od 5 miliona”. Milivojević je postavio pitanje – zašto je prodat “Bor”. – Kad dođe vreme RTB Bor biće nacionalizovan i vraćen narodu, a svi oni koji su uzeli proviziju ili mito – lično će morati da vrate svaki dinar… – naglasio je Milivojević.

Mirna šetnja uz bubnjeve, pištaljke i povike: “Izađite napolje”, “Izazite Borani”, “Počelo je…”, “Gotovo je, gotovo…”, “Zašto ćutite”, “Bando crvena”, Lopovi”… Čula se i pesma  “Oj, Kosovo, Kosovo, zemljo moja voljena”. Na početku kolone bile su parole, ozvučenje, zastave Srbije.

Šetnja je ovog puta nastavljena u suprotnom pravcu glavnom ulicom prema direkciji RTB-a i bolnici, a potom pored ulice Albanskih spomenica, “3.oktobra” do Poslovnog centra “Kocka”.

U Knjaževcu i Majdanpeku  nezadovoljni građani su se juče i prekjuče po drugi put našli na gradskim ulicama.

Večeras je u Zaječaru održan peti protest, nakon okupljanja isped spomenika Nikoli Pašiću. Građani su se, uz gromoglasno negodovanje, uputili u Kotlujevac i naselje “Ključ 3”. Upaljeno je i 100 sveća na početku ulice Đure Salaja za posečene topole radi izgradnje parkinga budućeg tržnog centra.“U inat” aktuelnoj vlasti, čim dođe do promena, zasadiće se novih 100 sadnica.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije