PREDSTOJE – AEROMITING, “SUSRETI NA STOLU”, KONCERT “HARI MATA HARI”, “BUĆKA ĐERDAPA”…

Bor, S.M. – Narednog vikenda i predstojeće sedmice u borskom kraju su tri velike tradicionalne manifestacije: u subotu, 3. avgusta, održaće se 8. aeromiting na aerodromu, u nedelju, 4. avgusta, organizuju se “Susreti seoskih i gradskih mesnih zajednica 2019” na Stolu sa bogatim zabavnim programom i narodnim veseljem, utorak, 6. avgust, rezervisan je za obeležavanaje Dana rudara. Glavna “tačka” je celovečernji koncert grupe “Hari Mata Hari” sa vatrometom. U petak, 2.avgusta, na Sv. Iliju, narod će se okupiti na tradicionalnom vašaru u Zlotu sa posetom Lazarevoj pećini i programom kod motela “Pećina”.

U subotu je i 16. Sabor folklora u Šipikovu na kome će od 20 sati nastupiti frulaši iz Negotinske Krajine i kulturno-umetnička društva iz Zaječara, Rgotine, Luke i Halova.

Ne treba zaboraviti da je 16. i 17. avgusta na programu još jedna značajna turustička manifestacija: 36 “Zlatna bućka Derdapa”. “Dani Brestovačke banje” trebalo bi da se organizuju 17. ili 18. avgusta sa prepoznatljivim, atraktivnim programom. Od 28. do 30. avgusta na Feliks Romulijani je Festival antičke drame “Antika fest”. Biće prikazane četiri izvanredne predstave, prva je “Žene iz Troje” u režiji Nebojše Bradića i u produkiciji Narodnog pozorišta Priština.

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije