Predstavljen konkurs za projekte razvoja turizma u 2019.

Prezentacija javnog konkursa za dodelu subvencija i transfera za finansiranje projekata razvoja turizma u 2019. godini održana je danas u gradskoj upravi u Boru. Organizatori današnje prezentacije su RARIS – Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija – sektor za turizam uz podršku grada Bora.

Pred 30-ak predstavnika opština i gradova i turističkih organizacija istočne Srbije, prezentaciju su održali stručnjaci iz Ministarstva, šef odseka za infrastrukturne projekte Zoran Ostojić sa saradnicima.

Nakon upoznavanja sa uslovima Konkursa, predstavnici lokalnih samouprava istočne Srbije su tokom diskusije sa stručnjacima iz Ministarstva, predstavljali svoje projektne ideje za unapređenje lokalne turističke infrastrukture, kojima žele da konkurišu u 2019. godini i dobili su stručni komentar i preporuku kako da se dalje razvije projektna ideja i šta je potrebno da se pripremi uspešna projekta prijava.

Konkurs je otvoren do 31. marta 2019. za projekte promocije i edukacije u turizmu, a do 1. oktobra 2019 .za infrastrukturne projekte u turizmu.

Više o konkursu možete pogledati ovde.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije