Predizborna tišina između bojkota i izlaznosti

Beograd – Bor, S.M. – Predizborna tišina za parlamentarne, pokrajinske i lokalne izbore u celoj Srbiji počela je prethodne noći od 12 sati i trajaće do zatvaranja glasačkih mesta u nedelju, 21. juna u 20 sati. Za to vreme zabranjena je izborna propaganda, održavanje javnih skupova i najave procene izbornog ishoda. Na izbornim mestima i na 50 metara udaljenosti zabranjeno je isticanje partijskih simbola i propagandnog materijala i učesnika u izborima. Na parlamentarnim izborima učestvuje 21 lista stranaka i koalicija i svi će se boriti da pređu cenzus od tri odsto izašlih birača. Pravo glasa ima 6.583.655 građanaa koji će glasati na 8.386 glasačkih mesta.

Prethodnih dana u izbornoj kampanji koja nije imala uobičajenu euforiju u Boru su se pred biračima pojavili i predstavnici SNS i SPS-a – JS, Trifunovićevog PSG-a, Šapićevog SPAS-a, Balaševićeve Vlaške narodne stranke, Jeremićeve Narodne stranke…

Iz Bora je ukupno 20 kandidata za narodne poslanike. Najviše šansi za ulazak u Skupštinu Srbije ima dr Predrag Balašević iz koalicije “Čedomir Jovanović – Koalicija za mir” jer je drugi na listi. Za poslaničko mesto boriće se i Adrijana Pupovac iz SNS-a iako na listi iznad stotog mesta.

Izbore bojkotuju stranke u Savezu za Srbiju.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije