PORUKA SA PROTESTA U BORU: IZAĐITE NAPOLJE – NAPOLJU JE TOPLIJE!

Bor, S.M. – U Boru je večeras, po hladnom, snežnom i ledenom vremenu, održan drugi građanski protest “1 od 5 miliona”. Okupilo se oko 200 građana koji su prošetali starom stazom, od Doma kulture do TC “Kocka”, uzvikujući parole i pozivajući građane da im se pridruže uz slogan “Izađite napolje – napolju je toplije”. Čuli su se i uzvici: “lopovi”, “bando napredna”, “Milikiću ostavka”, “Počelo je”… Videle su se i parole: “ A sad adio”, “Nas je ipak više”, “Stop krvavim košuljama”, “Za Bor bez straha”…

Kolona je usput popunjavana, ali je bilo očigledno da su loši vremenski uslovi uticali na masovnost skupa. Sa građanima su bili i predstavnici pojedinih opozicionih stranaka. Dogovoreno je da se ponovo okupe u isto vreme narednog petka na platou Doma kulture kada se očekuju i konkretni zahtevi aktuelnoj vlasti u Boru, ali i Srbiji.

Večeras je održan i protest građana u Zaječaru, a za sutra (subota, 26. januar), u 18 sati, Beograđani se okupljaju na uobičajenom mestu. Najavljeni su istaknuti govornici iz naučnog i društvenog života zemlje.

 

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije