POČELO GREJANJE U BORU, BIĆE TOPLIJI STANOVI NEGO PROŠLE SEZONE!

Bor, S.M. – Grejanje u Boru je poečlo danas, 15. oktobra, prvog dana nove grejne sezone. Negde su stanovi bili topliji, negde hladniji, a uhodavanje postorjenja i “kidanje” vrelovodne mreže na osam mesta donekle su “ohladili” toplije radijatore, mada je dnevna temperatura bila iznad proseka za ovo doba godine.

U Toplani su optimisti, jer im na ruku idu i povoljne spoljne tempreture. S obzirom da je remont pogona blagovremeno obavljen, da ugalj pristiže svakodnenvo i da je na lageru već 13.000 tona, može se očekivati”toplija zima” od prošlogodišnje. Bez obzira na zvanične izjave, prošlogodišnji ugalj nije bio zadovoljavajućeg kvalteta, što je – uprkos toplijim danima kad je isključivano grejanje –  prouzrokovalo veću potrošnju energenata.

Po svemu sudeći, cena grejanja u Boru ostaće ista: 83 dinara po kvadratu plus PDV, što je negde u proseku sa cenovnicima gradova iste veličine.

Presotaje da menadžment Toplane za nekoliko dana, kako je i običaj, ali i potreba, saopšti sve pojedinost od interesa za građane oko nastupajuće grejne sezone

 

 

Foto: Pixabay

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije