PLANINARI BORA OKITILI SE MEDALJAMA NA FRUŠKOJ GORI I NA STOLU

Bor, S.M. – Nakon prvog kola prvenstva Srbije u planinarskoj orijentaciji, PSD “CRNI VRH” organizovao je, prošlog vikenda, drugo kolo na Stolu sa 23 ekipe iz Beograda, Bora, Niša, Ivanjice, Smedereva, Leskovca. Planinare iz cele zemlje pozdravio je predsednik Opštine Bor Aleksandar Milikić podsećajući da je Bor uvek bio dobar domaćin mladim sportistima i ljubiteljima prirode i da će lokalna samouprava i ubuduće podržavati ovakva takmičenja.

Na večerašnjoj konferenciji za novinare posebno je naglašen uspeh borskih planinara na Stolu u kategorijama juniora i pionira. Osvojene su tri zlatne, jedna srebrna i dve bronzane medeljje. Zlatne medalje osvojili su juniori Đorđe Petrović, Bogdan Marković i Petar Radivojević. Kod juniorki zlatom su se okitile: sestre Aleksandra i Anđela Grujić (iz Bučja) i Marina Mikulović iz Šarbanovca. Kod pionira zlatni su: Andrej  Petrović, Jovan Pejčić i Pavle Radisavljević. Staze su bile duge 6 i 3,5 kilometara. Postignut je i vredan uspeh u prvom kolu na Fruškoj Gori, “uknjiženo” je pet medalja.

Sledeće, 3.kolo je na Avali. Prvenstvo ima deset kola i zavtršava se početkom oktobra.

Direktor PSD “Crni vrh” Borko Gajić obavestio je da se 2. maja tradicionalno izlazi na Stol. Biće organizovana pešačka tura za sve građane od Bora do Krivelja, a za izdržljivije pešake i do vrha Stola, do planinarskog doma.

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije