OTVORENA SKI-SEZONA NA CRNOM VRHU

Bor, S.M. – Direktorica Sportskog centra Bor, Bojana Dlbokić Dubočanin otvorila je danas ski-sezonu na obe skijaške staze na Crnom vrhu. Na stazi kod spomenika akcijašima prvi skijaši iz Bora imali su izvanredne uslove: utabano je 20 centimetara snega, nije bilo vetra niti guste magle.

Bojana Dlbokić Dubočanin

-Prva staza je 800, druga 1.600 metara dužine. U funkciji su žičara sa 1.200 korisnika na sat i ski-lift  kod planinarskog doma ( objekat je, posle više od 20 godina, otvoren za posetioce)  sa 169 sedišta. Radno vreme  je od 10 do0 16 sati. Cena ski-pasa je 300 dinara. Danas je skijanje besplatno. Već prvog narednog vikenda biće obezbeđena i ski-oprema za iznajmljivanje. Posedujemo i dva prodajna objekta, po jedan na svakoj stazi. Medicinsko osoblje je u pripravnosti, dok se oko prevoza iz Bora do Crnog vrha još pregovara – naglasila je Dlbokićka.

 

Ukoliko polsuži vreme, Crni vrh očkuje skijaše ne samo iz Bora i okoline, nego i iz Zaječara, Petrovca, Požarevca, Beograda.

Direktorica Sportskog centra, ustanove koja gazduje objektima na Crnom vrhu, podsetila je i da su zatvoreni plivački bazeni, nakon popravke, dostigli temperaturu od 23, a da se već sutra očekuje optimalnih 26 stepeni.

 

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije