OTVOREN STARAČKI DOM U BORU

Bor, S.M. – Predsednik Opštine Bor, Aleksandar Milikić otvorio je danas Dom za stara lica na Strelištu iznad Bora predavši ključeve direktoru Milovanu Đuriću, čija je frima „Vila Katarina“ iz Knjaževca zakupila ovaj obejkat.

-Najviše zahvaljujući direktoru RTB-a, Blagoju Spaskovskom i narodnoj poslanici Studenki Kovačević ovaj objekat je kompletno uređen i opremljen, tako da je spreman odmah da primi prve stanare. Zbog problema oko statusa dugo se čekalo na ovaj dan, ali je, ipak, dobijena ustanova koja je Boru preko potrebna. Donator je RTB Bor sa milion evra. Naši najstariji sugrađani moći će već od 1. aprila da koriste usluge Doma. Njih 25 je već u Knjaževcu u Gerentološkom centru, ali će moći, po želji, da se premeste u svoj grad – rekao je Milikić.

Direktor Doma za stara lica na Strelištu, Milovan Đurić izjavio je novinarima da je objekat među najopremljenijim i najsavremenijim u Srbiji, kapaciteta je 78 postelja, a biće uposleno 20 radnika. Cene su popularne, 36 i 38.000 dinara. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne.

U prostorijama Opštine Bor danas su penzionerima podeljene prve identifikacione kartice koje izdaje Ministarstvo za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja, a izrađuje ih PIO fond.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije