OTVOREN „INFORMACIONI CENTAR ZA MOBILNOST” U NEGOTINU

Negotin, S.M. – Mesec dana nakon otvaranja u Donjem Milanovcu i Kladovu, „Informacioni centar za mobilnost“, koji će raditi u sklopu Turističkog Info centra, danas je otvoren i u Negotinu. Njegovo otvaranje zajednički su uspostavili Turistička organizacija opštine Negotin  i Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije (RARIS).

Kako se navodi u saopštenju RARIS-a, Informacioni centar za mobilnost će pomoći turistima i meštanima Negotina i okoline  da se kreću onim vidovima transporta koji imaju minimalno negativan uticaj na životnu sredinu.

Informacioni centar za mobilnost će pružati turistima sve informacije vezane za održivi transport, uključujući: redove vožnje u javnom prevozu, informacije o prevoznicima, biciklizmu kao i sve druge relevantne informacije vezane za održivu mobilnosti.

Informacioni centar za mobilnost je uspostavljen u okviru projekta Transdanube.Pearls (Biseri TransDunava) – Mreža za održivi transport duž Dunava, koji se realizuje u okviru Dunavskog Programa a finansira od strane Evropske Unije.

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije