Otvaranje samostalne izložbe slika „Sećanja“

U četvrtak, 31. januara, u 19 sati u Muzeju rudarstva i metalurgije biće otvorena samostalna izložba slika “Sećanja” borske slikarke Miroslave Dinić.

U prilici smo da se upoznamo sa delima gospođe Mire Dinić kojoj slikarstvo nije osnovna delatnost već ljubav. Uzimajući u obzir profesiju gospođe Dinić, profesor matematike u penziji, i njeno iskustvo sa umetničkim tehnikama i u samoj umetnosti, može se nedvosmisleno reći da je njeno likovno stvaralaštvo veoma živopisno i bogato.

U njenim pejzažnim scenama vidi se stabilan potez, bogat i kvalitetno iskomponovan kolorit, a same scene su vezane najviše za mesta koja su gospođi Dinić od izuzetnog, sentimentalnog značaja. Njeni radovi nemaju samo umetničku vrednost, imaju tu moć da inspirišu i možda da podstaknu ljude da se oprobaju u bavljenju nekim vidom umetnosti pošto su dela gospođe Dinić dokaz da za umetnost nikada nije kasno.

Likovno stvaralaštvo gospođe Dinić veliki je doprinos našoj lokalnoj umetničkoj sceni i nadamo se da ćemo u budućnosti videti još mnogo njenih likovnih ostvarenja.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije