Opozicioni odbornici: ZAŠTO VLAST ZAOBILAZI GORUĆE PROBLEME U BORU?

Osma, neadavna sednica Skupštine grada Bora pokazatelj je da se građanima i dalje obećavaju magloviti projekti i nerealna – sjajna budućnost. Na primer: gradonačelnik Milikić zaboravlja da sve što je na toj sednici obećao, obećavao je i ranijih godina. I rešenje za Toplanu i Vodovod, i nov investicioni zamah, i Toplanu na solarnu energiju, i asfaltiranje i rizlu. Zato ga otvoreno pitmo: Zašto nije pokrenuo pitanje odgovornosti za propast Apoteke Bor? Kada će Toplifikaciji biti priključena struja? Da li će radovi na magistrali „B“ biti završeni pre početka grejne sezone? Ovo je, između ostalog, početak današnjeg saopštenja sa konferencije za medije Odborničke grupe opozicionih stranaka u Skupštini grada Bora, uz još neka pitanja: Zašto se asfaltira bez valjano pripreme podloge i uređenja kanala? Ili: kada će konačno biti završen vrtić u Novom gradskom centru?
Umesto stalne političke kampanje i sumnjivih obećanja, red je da vlast na čelu sa Milikićem odgovori građanima – šta je sa obećanim smanjenjem aerozagađenja? Očigledno je – ništa! Aerozagađenje mora da bude tačka dnevnog reda u Skupštini grada Bora, a ne problem koji se svesno gura “pod tepih”! Zašto se recimo krši zakon i ne raspisuju se izbori za savete mesnih zajednica? Zašto Bor još uvek nema Zaštitnika građana?
Zbog ovih i mnogih drugih pitanja bez odgovora od strane vlasti, razlog su zašto ne želimo da budemo dekor u gradskoj skupštini. Oni, nosioci vlasti u Boru,nikad nisu uvažili naše sugestije i dobronamernu kritiku. Svesni smo da vlast ni ovaj apel neće uvažiti, ali neka ih građani pitaju – zašto, i dokle tako naopako?

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije