Opozicija upozorava: BORU SU SOCIJALNE KARTE PREKO POTREBNE

Bor, S.M. – Socijalne karte za građane Bora su preka potreba, jer jedino se tako mogu izbeći mnoge nepravde i malverzacije u sferi socijalnih davanja, pomoći i prinadležnosti. Korisnici nekih društvenih usluga su u pojedinim oblastima izjednačeni iako su im primanja neuporediva, od minimalca do više od 100.000 dinara. Zato će lokalni Savez za Srbiju početkom iduće godine pokrenuti akciju i podstaći odgovorne u vlasti da se late tog posla koji se zagovara godinama unazad. Ovo je istaknuto na današnjem sastanku borske opozicije kojem je predsedavala Irena Živković.

Na pitanje novinara kako je protekao nedavni protest u Beogradu, odgvorio je lider borskih Dveri, Saša Staknović.

-Režimski meidji su objavili netačne brojke prisutnih i druge neistine, mada nije pomeren ni jedan cvet, niti je bilo gužvi i neprimerenog ponašanja. Iz Bora je krenuo jedan autobus, ali se najviše okupilo Beograđana. U subotu odlazimo na novi protest s namerom da mirno i dostojanstveno iskažemo nezadovoljstvo po mnogim gorućim pitanjima našeg društva i to ne bi trebalo nikome da smeta- rekao je Stanković.

Zanimljivo je da nije bilo reči o aktuelnim temama sa sadržajem afera u Boru od kojih je jedna, iz Doma zdravlja, danas obelodanjena i o kojoj je naširoko govorio i ministar zdravlja, dr Zlatibor Lončar posetivši pre podne bolnicu u Boru.

 

 

Na fotografiji: Detalj sa današnjeg sastanka borske opozicije u prostorijama Narodne stranke

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije