OPOZICIJA U BORU NAJAVILA BOJKOT SEDNICE GRADSKE SKUPŠTINE “IZ VIŠE RAZLOGA”

Bor, S.M. – Odbornici izborne koalicije “Mi ili Oni” bojkotovaće sednicu Skupštine Grada Bora zakazanu za ponedeljak, 18. marta, iz više razloga, a u prvom redu je činjenica da se od prošlih lokalnih izbora, za godinu dana, gotovo ništa nije promenilo nabolje. Ostala su puka obećanja aktuelne vlasti, a predlozi, sugestije i primedbe opozicionih odbornika uopšte se ne shvataju ozbiljno i ne uvažavaju . I dalje se, na primer, krije prava istina o situaciji u javnom sektoru. I ja lično, prvi put posle 11 godina otkako sam odbornik, odsustvovaću sa sednice. I preostala tri opoziciona odbornika iz “Dosta je bilo” i Dveri najverovanije neće doći na gradsku skupštinu – rekao je nosilac liste “Mi ili oni” i odbornik, Dragan Marković na današnjoj konferenciji za medije. On je još podsetio da vlast u Boru najviše brine o “svojim partijskim prijateljima kako bi im obezbedili zaposlenje, nezakonito gazdujući javnom imovinom”.

Na pitanje novinara – da li će članovi opozicionih stranaka prisustvovati sutrašnjem skupu “Budućnost Srbije”, Marković je odgovorio da veruje da do toga neće doći “iz dobro poznatih razloga”, ali da će se večeras okupiti na protestu na platou Doma kulture.

-Proteklih godina izdvojili su stotine miliona za ujede pasa lutalica, a nisu u mogućnosti da završe obdanište u NGC ili da zaustave odlazak mladih u inostranstvo i druge gradove. Posebno im je važno kako da obezbede prisustvo građana na sutrašnjoj kampanji “Budućnost Srbije” koja se održava ispred prostorija SNS-a kao da “predsednik njihove stranke nije i predsednik svih građana” – naglasio je Marković.

Odbornica Svetlana Anđelković rekla je da bojkotovanje skupštinskog zasedanja “ne znači da se odustaje od borbe za dokazivanje koliko je sistem urušen i podložan korenitim promenama”.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije