OPOZICIJA U BORU BOJKOTUJE SKUPŠTINU GRADA I PITA ZAŠTO SE NE POSTAVLJA ZAMENIK GRADONAČELNIKA?

Bor, S.M. – Predsednik Narodne stranke i nosilac Izborne liste “Mi ili oni”, Dragan Marković, zakazao je za sutra, u 8,30 sati (pola sata pred početak zasedanja gradske Skupštine) konferenciju za medije na stepenicama “opštinske zgrade” kako bi objasnio odsustvo opozicionih odbornika sa skupštinske sednice.

-Postoje dva razloga: prvi je što ni posle isteklog roka nije odgovoreno na pet od deset mojih odborničkih pitanja, drugi što ni posle pola godine Grad Bor nema zamenika gradonačelnika. Raniji zamenik, Branko Perić je odavno podneo ostavku i nakon tog čina niko i ne spominje zašto je to, izuzetno važno mesto, predugo upražnjeno. Za dva dana aktuelni gradonačlenik odlazi deset dana na put u Kinu, tako da će se i te kako osetiti “praznina” u rukovođenju gradom. Odbornici nisu udostojeni čak ni da se upoznaju o tome da li se nešto preduzima po tako važnom pitanju – kaže Dragan Marković.

Na sutrašnjoj sednici Skupštine grada Bora, ipak, biće prisutan jedan opozicioni odbornik, a to je nekadašnji predsednik Skupštine opštine Bor, dr Predrag Balašević. Marković ističe da će Balaševićeva uloga bit kontrolna kako se “opoziciji ne bi nemetnule neke negativne konotacije koje ne odgovaraju istini”.

-S obzirom da će tek biti valjanih razloga za diskusiju i kvalitetnu raspravu, od novih zakonskih propisa koji ne odgovaraju borskoj samoupravi do loših poteza aktuelnih vlasti u poslendje vreme, najverovatnije je da ćemo na sledećoj sednici lokalnog parlamenta uzeti učešće. Poslovnik o radu omogućava da vodimo argumentovanu i korisnu debatu i to ćemo iskoristiti u obostranom interesu – kategoričan je Marković.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije