ODLAZAK OGIJA, ČOVEKA MEKOG SRCA

Bor, S.M. – Otišao je juče zauvek s ovog varljivog sveta još jedan snažan i uporan borac velikog a mekog srca, Ognjen Ogi Ognjenović. Rođen je 1957. godine u revolucionarnoj, ponosnoj i Ćopićevoj Bosanskoj Krupi. Još u dečjim godinama stigao je s porodicom u Bor, gde je završio osnovnu i srednju školu. Pravni fakultet završava u Beogradu i vraća se u “svoj Bor” iz dečačkih dana i zapošljava se u RTB-u. Kasnije je radio u Društvenom standardu, u penziju je otišao iz Poreske uprave.

Prijtelji su ga znali po nadimku Ogi, po nesebičnom drugarstvu i druželjublju, po sprezi neizmerne dobrote i iskrenosti kakvu imaju samo Srbi s one strane Drine. Zato su ga njegovi najbliži i svakodnevni sabesednici poznavali i kao “poreznika mekog srca”, koje je, eto, nakon duge bitke, juče stalo. A samo do pre neki dan sa drugarima je veselo ćaskao ne dajući do znanja da je posustao i da se grčevito bori za ono malo životnih radosti.

Kad nekog godinama poznajete lakše se pronikne u dušu njegovu, u vrline, spokoje i nespokoje. Ogi se nije dao da mu se načas otkriju zadravstveni nemiri koji su uvek bili, čini se, u drugom planu. Želeo je da nikom ne smeta, gledao je hrabro u sebe i svoju sudbinu.

Dugujemo mu večnu zahvalnost za zajedničke dane i najduže sate, široke i pokatkad zagonetne osmehe, vedrinu koju je imao u najvažnijim tenucima da podeli sa svima i sa svakim. Ogi je imao sve odlike jake, dosledne i pravične ličnosti. Ostao je nepokolebljiv u urođenoj skromnosti i s verom u bolja vremena.

Sahrana Ognjena Ogija Ognjenovića je u nedelju, 17. februara, na Novom groblju u Boru.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije