NSZ: NASTAVLJAJU SE PREKVALIFIKACIJE ZA IT SEKTOR

Beograd, S.M. – Nakon uspešne realizacije pilot-programa prekvalifikacija za IT, koji je pokrenut na inicijativu predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić, kao i nastavka ovog programa u još dve faze prekvalifikacija, Vlada planira nove programe. Cilj je zaposlenje što većeg broja kandidata u IT kompanijama.

Nacionalna služba za zapošljavanje objavila je 30. novembra 2018. javni poziv za nabavku usluge izvođenja specijalističkih informatičkih obuka nezaposlenih lica za tržište rada. Poziv je dostupan na sajtu Uprave za javne nabavke i na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje i biće otvoren mesec dana.

Ovim tenderom predviđena je obuka 850 polaznika, a prijavljivanje biće obavljeno tokom februara. Kako navode u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, izvođenje obuka se planira od marta do septembra naredne godine, i tokom njih  polaznici će moći da nauče osnove programskih jezika Java, Front-End, Web i PHP programiranje, a imaće priliku i da se uključe u dve nove vrste obuka.

Obuke će se sprovoditi u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu, Užicu, Zrenjaninu, ali i u pet novih gradova u odnosu na prethodni krug: Vranju, Sremskoj Mitrovici, Kikindi, Somboru i Kruševcu. Glavni kriterijum za odabir ponuđača je broj praksi koje nude za polaznike i kvalitet nastavnog kadra.

Trenutno je u toku prethodni ciklus obuka koji pohađa oko 700 polaznika.

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije