Nastavak ulaganja u saobraćajnu infrastrukturu u istočnoj Srbiji

Država će nastaviti da ulaže u saobraćajnu infrastrukturu u istočnoj Srbiji i sledeće godine će biti izgrađen novi most u Milutinovcu kod Kladova.

Novi most biće izgrađen na mestu urušenog u poplavama 2014. godine, najavila je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

Mihajlović je tokom posete Kladovu, nakon sa sastanka sa rukovodstvom opštine, rekla da će Vlada Srbije počev od 2019. godine ukupno uložiti 200 miliona evra u razvoj vodnog saobraćaja, ali da nastavlja da ulaže i u puteve u Kladovu i istočnoj Srbiji.

„Razgovarali smo o rehabilitaciji puta od Kladova do Milutinovca u dužini od 29 kilometara, kao i o izgradnji mosta u Milutinovcu, za koji se trenutno radi novi projekat. Vrednost izgradnje novog mosta je oko 64 miliona dinara, zajedno sa projektovanjem. Putevi Srbije će biti investitor, a očekujemo da most svakako bude završen tokom 2019. godine“, rekla je Mihajlović novinarima.

Kaže da će na proleće početi građevinski radovi na izgradnji novog mosta u Milutinovcu i da će trajati izmedju četiri i pet meseci. „Most mora biti završen u 2019. godini“, poručila je Mihajlović.

Ona je istakla da Kladovo ima ogroman potencijal, a da je ulaganje u infrastrukturu uslov za to.

Takođe, dodala je da je za etno-selo Tekija formirano koordinaciono telo na nivou vlade, koje će se baviti tim projektom, a u kojem sedi nekoliko ministara.

Mihajlović je istakla da je novi investicioni ciklus u oblasti infrastrukture vredan više od pet milijarde evra i da će obuhvatiti projekte u drumskom, železničkom i vodnom saobraćaju.

„Razgovaraćemo i o rehabilitaciji Đerdapske magistrale koja je važna za turizam. Oko 150 miliona dinara uloženo je samo u redovno održavanje puteva u Kladovu, a oko dve milijarde dinara u celom Borskom okrugu“, rekla je Mihajlović.

Putevi Srbije su najavili da je u 2019. godini planirana rehabilitacija deonice Kladovo-Brza Palanka, dužine 23,8 km u koju će biti uložen 1,76 milijardi dinara.

Predsednik Privremenog organa opštine Kladovo Milisav Ratopekić je rekao da je poseta ministarke Mihajlović još jedan znak da vlada razmišlja o svim opštinama u Srbiji.

 

 

Izvor: b92.net

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije