Narodna stranka: POTROŠENIH 90 MILIONA ZA UJEDE PASA JE SVOJEVRSNI BIZNIS I VELIKA SRAMOTA!

Iz dana u dan lokalna vlast u Boru, po uzoru na republičku, podređuje javni interes partijskom, piše u saopštenju sa koneferencije za medije Narodne stranke u Boru kojoj je predsedavao Dragan Marković. Bor je, podseća se, zaslugom SNS-a, već dugo, bez zamenika gradonačelnika. Izbori za savete mesnih zajednica nisu ni na vidiku. A i zašto bi? Ovako vlast komunicira sama sa sobom (svojim članovima po mesnim zajednicama), predstavlja to kao javnu raspravu nakon koje se interesi pojedinaca predstavljaju kao želja građana. I borba za privilegije traje neprekidno, rečeno je na ovom skupu.
Budžetska sredstva se nemilice troše na periferne stvari. Samo prošle, 2018. godine “bačeno” je preko 90 miliona dinara na naknade za oštećenja od ujeda pasa lutalica. I kao da niko iz vlasti zbog toga ne brine,pogotovu što se u nekim drugim, pa i većim gradovima, za tu svrhu potroši i tri-ćetiri puta manje para. Taj svojevrsni biznis poslednjih godina, naglašava se, predstavlja veliku sramotu SNS vlasti. Kakva je u ovoj “igri” uloga Grdske uprave, advokata i izvršilaca, možda bi odgvor mogle da potraže i nadležne policijske i ostale državne službe?! Jer, zašto se plaćaju izvršitelji iako su doneta izvršna sudska rešenja, i ne samo kod ujeda pasa.
Neodgovornost i bahatost vlasti, kako je saopšteno, potvrđena je još sa nekim konkretnim primerima.Osnovna briga vlasti je, na primer, kako da „okupi“ dovoljan broj „srećnih“ građana za odlazak na predstojeći miting nazvan “Budućnost Srbije” i sva ostala slična okupljanja. Istaknuto je i saznanje da se na zaposlene u javnom sektoru vrši stalni pritisak kako bi se “kao sendvičari” pojavili na mitinzima naprednjaka, a apostrofiran je Požarevac.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije