Narodna stranka: GRAĐANI PREKO POSKUPLJENJA KOMUNALIJA PLAĆAJU LOŠE POTEZE VLASTI. I KO TO TAMO PROZIVA GRADONAČELNIKA?

Bor, S.M. – I jučerašnja sednica Gradskog veća sa davanjem saglasnosti na rebelans budžeta i poskupljenje komunalnih usluga pokazala je kako se preko leđa građana prelamaju loši potezi i bahatost aktuelne vlasti oličene u koaliciji SNS-SPS, stoji u saopštenju Narodne stranke Bor poslatom večeras medijima.

U infromaciji se posebno naglašava – da će se ubuduće za stan od 60 kvadrata plaćati više od 10.000 dinara. Ni ostala poskupljenja nisu zanemarljiva. Gradonačelnik je pokušao da gotovo sav teret dugogodišnjih gubitaka Topalane i Vodovoda svali na direkotre koji su do juče hvaljeni i koji samo sprovode politiku stranke na vlasti. On je na taj način učinio uslugu opoziciji koja više nije usamljena u kritici javnog sektora. Zašto se gradonačelnik nije upitao kako se, pre svih on, nije borio da se bivšem RTB-u ne oproste zakonske obaveza prema lokalnoj samoupravi, jer je reč o ogromnom novcu koji je bezmalo mogao da pokrije sve dugove u Toplani i Vodovodu.

Narodna stranka postavlja i pitranje – da li je izdvajanje 127 miliona za javnu rasvetu samo u ovoj godini najveći priroitet Bora, i da li je to jedna od velikih od prevara? Povezivanje gradonačelnika Aleksandra Milikića u dnevnom listu “Kurir” (bliskom vlasti) sa skupom led rasvetom, očigledno je, asocira se na još jendu od mnogih afera u SNS-u, gde borba klanova za privilegije ne prestaje.

U saopštenju se posebno ukazuje na činjenicu da je rebalansom budžeta planirano dodatnih 65 miliona za subvencije, kao i povećanja za plaćanje kazni po sudskim rešenjima sa 24,9 na 39,4 i naknade šteta sa 23,7 na čak 44,4 miliona dinara.

Predsednik Narodne stranke, Dragan Marković, najavio je da će sledeće nedelje, pred sednicu Skupštine grada, imati posebnu konferenciju za novinare na kojoj će se podrobnije analizirati trošenje budžetskih para, primedbe na projektna finansiranja i razlozi za prozivke gradonačelnika u pojedinim medijima.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije