Narodna stranka Bor: Vlast prodaje, poklanja, prenosi narodnu imovinu – na redu je aerodrom!

– Vlast koristi situaciju da zarad nejasnih, samo njima znanih, ciljeva povlači poteze koji nisu u interesu građana Bora. Nije im bilo dovoljno što su mnoge sugrađane pretnjama ubeđivali da izađu na nedemokratske izbore, već ih danas ponižavaju otimajući imovinu, koju su njihovi dedovi i očevi decenijama sticali i čuvali. Oni tu, ne njihovu, nego naših predaka imovinu, lagano, bez ikakve savesti, poklanjaju stranoj firmi ( najnoviji primer je zgrada borskog Instituta). Gde to u svetu ima da siromah poklanja bogatom? U Srbiji i u Boru i toga, nažalost, i te kako ima. Ovo je saopšteno na današnjoj konferenciji za medije Narodne stranke u Boru.

Predlog gradskog veća Bora, na čelu sa gradonačelnikom Milikićem, da se aerodrom Bor prenese u nadležnost Republici, samo je, naglašava se, nastavak nedomaćinskog, poltronskog delovanja lokalne vlasti. Pravdajući ovu ideju time da se želi osigurati budućnost aerodroma, koji može biti ugrožen rudarskim radovima, notorna je neistina! Najava izgradnje novog aerodroma je, isto tako, čista magla! Pre će biti da je to partijski zadatak odlazećeg gradonačelnika. Ubeđeni smo da je u pitanju predaja Republici koja će nakon toga aerodrom i zemljište pokloniti većinskom vlasniku RTB-a – stranoj firmi. Upravo kako je poklanjena i višespratna zgrada Instituta. Da li je to interes građana Bora? Zašto zgrada nije poklonjena Gradu Boru, sa pravom se pitaju bivši i sadašnji radnici Instituta?

Gradska vlast je već oprostila 2,5 milijardi bivšem RTB-u. Zašto ne bi poslušnički izglasali, podseća borska Narodna stranka, još jednu štetnu odluku pravdajući to „javnim interesom“. Bor polako ostaje bez građevinskog zemljišta i lokacija koje su preduslov razvoja. Poklonjeno je Borsko jezero, deo banje, zemljište u okolini Bora se pretvara u rudarsko, prodat je i Belorečki peščar, FOD, nestaće sela ili zaseoci. Gde se tu uklapa Strategija održivog razvoja?

– Nebriga za muke građana okolnih sela, koji su ostavljeni na cedilu od onih koji su im pred junske izbore, po ko zna koji put, obećavali “med i mleko”, ogoljuje svu bahatost vlastodržaca. I odlazak mladih iz Bora pokazuje da se vlast ne brine za budućnost Bora. Bor može postati rudarska kolonija sa početka dvadesetog veka. Naravno, narod o tome niti se pita, niti odlučuje, što je, apsolutno je sigurno, greška sa nesagledivim posledicama – kaže se u saopštenju sa večerašnjeg skupa.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije