Narodna stranka: BOR JE PONOVO EKOLOŠKA “CRNA RUPA” – ZAHTEVAMO ZAUSTAVLJANJE PREKOMERNOG TROVANJA VAZDUHA!

Objavljujemo zvanično saopštenje Narodne stranke Bor poslato medijima danas:

“Iz nedelje u nedelju svedoci smo da se pojačava zagađenje u Boru. U maju mesecu po izveštaju AGENCIJE ZA ZAŠTITU ŽIVOTNE SREDINE-Odeljenje za kontrolu kvaliteta vazduha evidentno je da su detektovana prekoračenja zagađujućih materija u vazduhu na sva tri merna mesta (Bor Brezonik, Bor Gradski park i Bor Institut).

O trovanju arsenom, kadmijumom i drugim kancerogenim materijama zasad se ćuti?!

Građani bojažljivo prijavljuju i žale se na zagađenje. Pogotovo u jutarnjim i večernjim satima. Boje se za sebe i, pogotovo, svoju decu, unuke… Sa punim pravom!

Godinama smo trpeli razna trovanja. Da li je gutanje otrovnog dima i kancerogenih materija ponovo naša sudbina?

Imamo puno pravo da znamo šta se se sve topi u Boru?

Pitamo predstavnike vlasti, da li smo opet žrtve ekonomskog „razvoja“ Srbije?  Da li su novi vlasnici kupovinom RTB Bor dobili pravo i na naša pokolenja?

Odbornici Narodne stranke su zajedno sa ostalim opozicionim odbornicima tražili prijem kod generalnog direktora Zi-Jin Copper Bor, Long Jia, radi upoznavanja i razgovora (i o ovim pitanjima). Nismo dobili odgovor. Mi smo strpljivi, ali je očigledno da se sa njihove strane izbegava susret. Možda im je od strane vlasti sugerisano da sa opozicijom nemaju potrebe da razgovaraju.

Ovom prilikom želimo da svima ukažemo da mi kao narodni predstavnici imamo obavezu prema građanima Bora, i puno pravo da tražimo i od novog vlasnika RTB Bor i od vlasti da se uozbilje i shvate da je narod najvažniji. I zdravlje naše dece. O tome nema pregovora!

Tražimo odgovore i zaustavljanje zagađenja! ”

 

Foto: NSB

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije