Narodna stranka Bor: GRAĐANI NE SMEJU DA BUDU POLIGON ZA EKOLOŠKE EKSPERIMENTE!

Bor, S.M. – “Očigledno je da apeli političkih partija, udruženja i raznih pojedinaca daju rezultate i da su se, doduše sa zakašnjenjem, i lokalna vlast i zagađivač trgli i uvideli da im nije u interesu da se igraju sa narodom. Posle sastanka u Borskom upravnom okrugu pokrenute su stvari sa mrtve tačke. To je dobro, ali nije dovoljno. Obaveštavamo vas da je predsednik gradskog odbora Narodne stranke u Boru i odbornik u Skupštini grada, Dragan Marković, razgovorao sa republičkim inspektorom za zaštitu životne sredine, Emilom Tošić. Ona je istakla da je zagađivač obećao da će preduzeti mere da se ovakve situacije ne ponove, i da je na osnovu više prijava o zagađenju poslala izveštaj Ministarstvu o zaštiti životne sredine o stanju zgađenosti vazduha u Boru”. To je naglašeno u današnjem saopštenju Narodne stranke u Boru uz podsećanje da “lokalna vlast nije adekvatno reagovala i da je nepripremljena za ovakve situacije koje ne mogu biti “nulto stanje” imajući u vidu da je u ranijem periodu bilo manje zagađenja (prvenstveno zbog manje proizvodnje), i da građani Bora ne mogu i ne smeju biti poligon za eksperimente”.

Postavljamo pitanje gradonačelniku i vlasti u Boru, zašto nisu u skladu sa Zakonom o zaštiti vazduha doneli kratkoročni akcioni plan kojim se definišu mere za smanjenje prekoračenja aerozagađenosti. Imajući u vidu da Ministarstvo daje saglasnost za kratkoročne akcione planove – naglašava se u sapštenju – očigledno je da lokalna vlast nije imala nikakvu saradnju sa nadležnim ministarstvom.

Zašto se gradonačelnik nije sastao sa ministrom Trivanom, koji zbog nečinjenja i nereagovanja na aktuelne probleme životne sredine u Boru mora da podnese ostavku. Zašto ne proradi merna stanica u Slatini čiji su se stanovnici danima na udaru ogormnih talasa zagađujućih materija?

Na kraju se konstatuje – da će se Narodna stranka sa dobronamernim građanima kroz najavljeni protest i dalje akcije izboriti za zdrav Bor i zdrava borska sela.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije