NAREDBE ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE GRADA BORA

Bor, S.M. – Štab za vanredne situacije grada Bora danas je doneo više naredbi koje treba da doprinesu sprečavanju, suzbijanju i gašenju epidemije COVID-19 na teritoriji grada. Od danas se formira operativni centar za pružanje pomoći najstarijim građanima i hroničnim bolesnicima koji spadaju u rizične grupe. Pre svega pomoć se odnosi na donošenje lekova i namirnica.

Počev od 16.03.2020.godine obustavlja se nastava u svim osnovnim  i srednjim školama, kao i rad predškolske ustanove na teritoriji grada Bora.

Nalaže se i “Bortravelu” i taksi prevoznicima da obezbede potrebna higijensko-tehnička sredstva i dezinfikuju vozila, ugostitelji su dužni da uspostave novo radne vreme od 6 do 20 sati sa najviše 50 gostiju, gradski i prigradski saobraćaj regulisaće se kao i u vreme školskog raspusta, prekida se rad svih sportskih i kulturnih kao i objekata za organiziovanje igara na sreću, zatvaraju se svi dnevni centri za boravak odraslih i starijih. Naređuje se i svim direktorima javnih preduzeća i ustanova i Gradske uprave Bor da obezbede starijima od 60 godina i hroničnim bolesnicima rad od kuće. Bitna je i naredba da se preuzmu mere za obezbeđenje redovne dezinfekcije grada, a odgovorni za sprovođenje su Zavod za javno zdravlje “Timok”, Komunlano “3. oktobar”, Dom zdravlja i Veterinarska stanica.

Preporuka svim poslodavcima je da počev od 17.03.2020.godine licima starijim od 60 godina i hroničnim bolesnicima koji spadaju u rizične grupe (dijabetičari, bolesnici na dijalizi, lica sa povišenim krvnim pritiskom i srčani bolesnici)  omoguće rad od kuće.

Naloženo je Gradskom veću grada Bora, Gradskoj upravi grada Bora, Domu zdravlja „Bor“ i  Centru za socijalni rad  da formira borski informativni centar  u cilju pružanja svih potrebnih informacija u vezi sa korona virusom građanima. Brojevi telefona informativnog centra su : 030/ 424-192 i 060/2727059.

Većina naredbi važi od danas, ostale su na snazi od sutra, 17. marta.

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije