Naplata komunalija u Boru: OTPISIVAĆE SE KAMATE NAJUGROŽENIJIM I NAJSTARIJIM DUŽNICIMA!

Bor, S.M. – Naplata dužnika za komunalije posredstvom službi JP za stambene usluge (u prvom redu grejanje i voda) poboljšana je u prošloj i početkom ove godine, ali nedovoljno i sa daljim zastojem u vraćanju starih dugova. Na primer, od 755 miliona starih potraživanja došlo se do 714 miliona dinara, što je očigledno mali pomak, ali značajan i s namerom da se ubuduće postignu daleko bolji rezultati.

-Naši službenici obilaze i razgovaraju sa svim dužnicima, prevashodno sa najvećim i onima sa najdužim stažom. Ima tu i socijalno ugroženih domaćinstava. Planiramo da toj kategoriji neplatiša otpišemo kamatu, ali pod određenim uslovima. Spremamo i strategiju za redovnije plaćanje i otplatu starih obaveza sa svim komunalnim preduzećima kako bi zajednički lakše obavili veliki zadatak – kaže za Solaris v.d. direktor JP za stambene usluge Bor, Slaviša Frišković naglašavajući da je u prošloj, 2018. godini naplaćeno 99 odsto dugovanja, najviše, 70 odsto iz tekućih potraživanja.

I u januaru ove godine poboljšana je naplata obaveza od građana, ali su višegodišnja dugovanja i dalje velika i predstavljaju nemalo opterećenje za celokupno poslovanje.

– Sve ove mere, kao i cela buduća strategija imaju jedinstven silj – da se dužnicima pomogne kako bi izbegli dodatne troškove anagažovanjem sudskih izvršitelja. Jer, troškovi izvršitelja nisu mali i predstavljali bi za mnoge građane značajan izdatak – podseća Frišković uveren da je najbolje zajedničko rešenje od obostarne koristi.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije