NACRT REBALANSA GRADSKOG BUDŽETA NIJE ZAINTERESOVAO NI JEDNOG JEDINOG BORANINA. ŠTA TO TREBA DA ZNAČI?

Bor, S.M. – Iako je Nacrt rebalansa budžeta Grada Bora istaknut na zvaničnom gradskom sajtu još 31. maja, nikog od građana ovaj dokument – i pored poziva na javnu raspavu – nije zainteresovao. Niko nije došao ni na današnju zvaničnu prezentaciju u gradsku salu, niti se neko odazvao na poziv za Okrugli sto. Nacrt će do 14. juna biti na javnoj raspravi, dakle, još samo tri dana pa ako nekog zanima može da se javi na stranicu sajta Grada Bora ili da dođe u gradsku zgradu i dostavi predloge i mišljenje. Po mnogo čemu sudeći, teško je verovati da će se rasprava uopšte održati.

Već krajem ovog meseca, na sednici Skupštine Grada, trebalo bi da se Nacrt usvoji i raspodeli pristiglih 450 miliona dinara od prošlogodišnjeg suficita i projekata pojedinih ministarstava.
Kako se čulo na današnjem sastanku u gradskoj skupštini, najviše para – 213 miliona dinara, planirano je za kapitalne investicije: eksproprijaciju zemljišta – 35 miliona, sufinansiranje uređenja fasada zgrada – 30, naknade za ujede pasa i ostali troškovi – 21, sufinansiranje plaćanja uglja Toplani – 60, sanaciju platoa Zelene pijace – 14,5, za azil za pse – 19, javne radove 7,5 miliona dinara, kao i za rekonstrukciji školskih zgrada, krova Muzeja rudarstva, binu u Gornjanu i tako redom.

Provejava mišljenje da su samo dva razloga za potpunu nezainteresovanost građana da učestvuju u kreiranju Nacrta rebalansa gradskog budžeta, prvi – da je bila loša infomisanost o toj temi ili građani nemaju poveranja u aktuelnu lokalnu vlast. Treća opcija, izgleda, ne postoji.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije