NA STOLU KAO NEKAD – VIŠEBOJ, FOLKLOR, LEPOTICE, VESELJE…

Bor, S.M. – Na današnjoj tradicionalnoj manifestaciji u čast Dana rudara Srbije, 6. avgusta, “Susretima mesnih zajednica Grada Bora” na Stolu kod Planinarskog doma okupilo se oko 3000 učesnika bogatog kulturno-zabavnog i sportskog programa i građana Bora i okolnih sela.

Takmičilo se u narodnom višeboju (nadvlačenje konopca, bacanje kamena s ramen, skok u dalj), nastupila su kulturno-umetnička društva iz Bučja i Majdanpeka, izabrane su planinske lepotice veteranke i omladinke. Lepotica Stola za 2019. godinu je učenica Tehničke škole iz Bora, Jelena Janković.

Nakon podele zahvalnica, pehara i medalja najuspešnijim takmičarima i ekipama nastavilo se sa narodnim veseljem uz tradicionalna jela. Posebna atrakcija bio je specijalitet – vo na ražnju, kojeg je pripremio poznati borski ugostitelj Vita Antić.

– Stol postaje nova turistička destinacija istočne Srbije o kojoj se staraju borski planinari i njihovi prijatelji. Objekti su preuređeni, okolina je čista i oplemenjena novim sadržajima, put preko Belih voda je popravljen i osposobljen za saobraćaj, do kraja ove ili s proleća iduće godine počeće asfaltiranje makadamskog kolovoza Cepe – Planinarski dom – rekao je otvarajući “Susrete na Stolu” predsednik Organizacionog odbora, Milutin Simić.

– Uspostavljanjem nesmetane vožnje od prevoja Cepe do vrha planine je i približavanje Stola Boranima, ali i turistima i planinarima iz svih krajeva Srbije. Za današnje okupljanje i celodnevni program najviše dugujemo našim sponzorima, pre svih borskim preduzetnicima. Iduće godine, siguran sam, biće nas još više na ovim, za sve nas, lepim i živopisnim predelima – dodao je Simić.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije