NA IZBORE IZLAZI I NOVOOSNOVANA „VLAŠKA STRANKA MOST – BOR U SRCU – Miki Janošević“

Bor, S.M. – U Boru od danas prikuplja potpise za odborničku listu i novoosnovana „Vlaška stranka  Most – Bor u srcu – Miki janošević“. Tim povodom danas je u stranačkim prsotorijama (u glavnoj ulici Moše Pijade, u blizini bivše „Jugobanke“ kod kisoka) održana konferencija za medije kojoj su, sem predstavnika informativnih firmi iz Bora, prisustvovali i novinari iz Zaječara.

-Mi nećemo nikoga da kritikujemo, niti da vodimo bilo kakvu prljavu kampanju. Naš cilj je da Bor bude bogatiji i lepši za život, da mladi ostaju ovde, da RTB radi, da se podjednako razvijaju i grad i selo. Okupljamo ne samo Vlahe, nego i ostale nacije i sve ljude dobre volje, sve one kojima su i Bor i Srbija u srcu. Očekujem da dobijemo bar dva odbornička mesta i da aktivno učestvujemo u rešavanju sudbine našeg kraja. Do sada smo bili uz druge stranke i pokrete i nismo dobro prolazili, nije bilo dovoljno razumevanja za naše probleme, danas imamo našu stranku čije ćemo konkretne programske ciljeve saopštiti za neki dan – rekao je nosilac liste, Milivoje Miki Janošević podsećajući da će u vreme vikenda aktivisti „Mosta“ prikupljati potpise u Zlotu.

Novinarima je još objašnjeno da je naziv „Most“ simbolika za premošćavanje dosadašnjih nedostataka i nesporazuma s jedinstvenom idejom da Bor svima bude – u srcu.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije