NA BORSKOM JEZERU EKOLOŠKA ISTINA, SENI I KINESKE VEŠTINE

Bor, S,M. – Na Borskom jezeru i u hotelu “Jezero” narednih dana održaće se više značajnih naučnih i sportskih skupova od republičkog i međunarodnog značaja. Od 12. do 14. juna održavaju se tradicionalne republičke sportske igre paraplegičara i kvadriplegičara Srbije SENI 2019. Kao i prošle godine, na programu su nadmetanja u streljaštvu, stonom tenisu, pikadu, voćanju, bacačkim disciplinama i šahu. Planirana je i radionica kineskih veština “Tal či čuan i Či gong” koje pomažu otklanjanju loših navika.

Od 18. do 20. juna, u hotelu “Jezero”, biće održana 27. Međunarodna konferencija “Ekološka istina i istraživanje životne sredine ECOTER 19” u organizaciji Tehničkog fakulteta u Boru, Univerziteta u Beogradu. Naši i svetski eminentni stručnjaci i naučnici saopštiće rezultate iz oblasti zaštite životne sredine. Svečano otvaranje zakazano je za 19. jun u 10 sati.

Posetioci ovih manifestacija i skupova, kao i gosti hotela i posetioci Borskog jezera, moći će, u krajoliku Dolina mira da pogledaju i izložbu skulptura u drvetu, kamenu i metalu na otvorenom borskog skulptora Milorada Antića Pirketa. Glavne staze i putevi oko jezera, vikend naselja i do Doline mira nedavno su asfaltirani i propisno uređeni.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije