Most: ZLOT I NGC DA BUDU OPŠTINE GRADA BORA

Bor, S.M. – Bor je ponovo, posle više decenija, dobio status kakav i zaslužuje,  postao je što je nekada i bio – grad. Bor je urbanistički najuređeniji grad u Srbiji, a to je zasluga mnogih generacija, to je istina kojom se možemo ponositi – naglašava se u saopštenju Vlaške stranke MOST, stranke koja će, kako se navodi, i ubuduće zastupati interese svih građana, bilo da žive u gradu ili u selima. Jer, dobijanje statusa grada donosi veće mogućnosti za sveukupni razvoj, društveno napredovanje, za učešće u najvažnijim projektima.

MOST će, podseća se u informaciji za medije, nastaviti, shodno zakonu, da se bori za formiranje dve opštine u okviru Grada Bora: Zlot i Novi gradski centar.

“Neki će postavljati pitanja zašto ili će jednostavno negirati takve mogućnosti, ali su odgovori jednostavni: takva organizacija lokalne samouprave omogućiće brži razvoj, veća ulaganja, iskorišćenje prirodnih bogatstava, promociju i unapređenje turizma, stvaranje novih radnih mesta, zadržavanje mladih na selu…. Koristićemo pozitivne primere, recimo Kostolca, Sevojna… Predstoji nam veliki posao. MOST je tu – da preMosti i spoji…”.

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije