MLADI BORSKI SLIKAR JOVAN PETROVIĆ ODUŠEVIO ZAJEČARCE

Zaječar, S.M. – Jovan Petrović, rođen u Boru 2000. godine, učenik Srednje umetničke škole u Nišu, predstavio se, u zaječarskom Radul – begovom konaku, izložbom svojih slika i skulptura i – oduševio probirljivu publiku grada na Timoku. Do sada je imao dve kolektivne izložbe, izlagao je dva puta u svojoj školi i u niškoj „Noći muzeja“. Njegove slike i skulpture nalaze se, sem Srbije, i u Holandiji i Bugarskoj. Kritičari mu predviđaju sjajnu budućnost i vrh srpskog i svetskog slikarstva.

Iako je tek treći razred srednje škole planira da studira na jednom od prestižnih instituta u Sankt Peterzburgu. Jovan voli realizam i impresionizam, zanima ga i vajarstvo. Sa bojom i četkicom druži se od ranog detinjstva, od pete godine. Već u 10. godini slika uljanim bojama kod svog mentora, poznatog srpskog slikara, Dragana Stokića Rajačkog.

Na otvaranju izložbe u Zaječaru, pre dva dana, okupilo se, kao retko kad, oko stotinu posetilaca različitih generacija. To je, kažu poznavaoci, najbolji znak da je mladi borski slikar, eto, već na startu karijere pobudio vrednu pažnju.

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije