Ministarka Mihajlović: DO KRAJA OVE GODINE ZAVRŠAVAJU SE PUTEVI ZAJEČAR – NEGOTIN, BOR-SELIŠTE, KUČEVO – MAJDANPEK

Majdanpek, S.M. – Do kraja ove godine u putnu privredu i rekonstrukciju železnice u Borskom okrugu uložićemo ukupno 9 milijardi dinara. Četiri milijarde dinara biće uloženo u rekonstrukciju puteva Zaječar – Negotin, Majdanpek – Kučevo, Kladovo – Milutinovac i Selište – Bor – izjavila je na danšenjem sastanku sa predstavnicima opština Borskog okruga u Majdanpeku, ministarka Zorana Mihajlović.

Na sastanku u Majdanpeku rečeno je i da će u železnički saobraćaj Zaječarskog i Borskog okruga u ovoj i narednoj godini biti uloženo pet milijardi dinara. Pored rekonstrukcije putnog pravca Niš-Zaječar, koji je počeo, nastavljaju se radovi na pruzi od Brodica do Majdanpeka u dužini od 10 kilometara, a naredne godine se planira poboljšanje kvaliteta pruge od Majdanpeka do Prahovo pristaništa.

Upitana šta će biti sa aerodromom u Boru, Mihajlovićeva je kazala da se nada da će do leta imati sve informacije, kao i strateški dokumet kineskog partnera, te da će se tada odlučiti da li će aerodrom biti izmešten i šta će se sa njim dešavati.

”Odlučićemo o tome kada aerodrom u Boru bude deo preduzeća ”Aerodromi Srbije”. Mi ćemo ulagati u taj aerodrom, jer postoje veliki potencijali”, rekla je ministarka i dodala da je to povezano sa velikom investicijom kineskog preduzeća ZiJin.

Ministar sporta, Vanja Udovičić naglasio je da je izueztno zadovljan što se završava rekonstrukcija Sportskog centra u Majdanpeku po najvišim evropskim standardima sa kompletnom energetskom efikasnošću. Otvaranje je planirano u maju mesecu. On je dodao da je do sada u Sportski centar Karataš kod Kladova uloženo 210 miliona dinara.

 

Na fotografiji: Most na Dunavu kod sela Milutinovac koji je odnela bujica 2014. godine

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije