Ministar Stefanović u Boru: USPEŠNA BORBA PROTIV DROGE, NE ZABORAVLJAMO KRAĐU ZLATA, POLICIJA DOBIJA NOVU OPREMU I VEĆE PLATE

Bor, S.M. – Zadovoljni smo uspešnim radom borske policije u borbi protiv narkomanije, ako treba još ćemo sa Tužilaštvom raditi na razotkrivanju krađe zlata, afera RTS-a ne sme da se zaustavi jer je uzeto oko 700 miliona dinara narodnih para, opremamo policiju, sledi i još jedno povećanje plata. Ovo je danas izajvio ministar policije u Vladi Srbije Nebojša Stefanović u obraćanju medijima nakon posete Policijskoj upravi u Boru.

-Danas smo u Policisjku upravu u Boru doneli najsvremeniju kompjutersku opremu, upoznati smo s uspšenim delovanjem u borbi protiv narkomanije, dosta se čini i u suzbijanju nasilja, prevashodno u porodici. Ne dozvoljavamo da se droga pojavljuje ni u najmanjoj meri. Rad u toj sferi kriminala je danonoćan i mukotrpan. Naša policija dobiće i nove uniforme i neophodnu, dodatnu opremu, u prirpemi je i još jendo povećanje plata. Trudimo se da brzo i efikasno radimo štiteći građane i njihovu imovinu ne priznajući nikakve privilegije, niti privilegovane pojedince – naglasio je ministar Stefanović podsećajući da je zadovoljan učinkom Policjske uprave u Boru.

Usledila su novinarska pitanja.

Da  li su pronađeni prodavci oružja ubici iz Jabukovca?

-Dvojica su učestvovala u toj transakciji, u prodaji oružja i oni će za to odgovarati.

 

Glavna afera u Srbiji danas je oko RTS-a, dokle se stiglo u razotkrivanju počinilaca tog zanimljivog biznisa?

-Uveliko se radi na celom slučaju. Evidentno je da je uzeto oko 700 miliona dinara narodnog novca. Pojedinosti se ispituju. Neće niko biti pošteđen, što je i razumljivo.

 

U Boru je, po nekim informacijama, ukradeno 900 kilograma zlata i to za samo tri godine koliko se istražuje. Dokle se stiglo, jer reč je, ne o gramima, nego stotinama kilograma najdragocenijeg metala?

-Policija je odradila svoj deo posla. Ceo slučaj je u rukama suda. Da li treba još nešto da uradimo, ako treba, nećemo se povući, naprotiv. Ako je potrebno da se i ponovo angažujemo, nema problema. Nema tu pardona bilo za koga. Možda kolege u Boru nešto više znaju?

Načelnik PU Bor, Branislav Stojadinović je rekao da su svi dokazi u sudu u Beogradu i da proces uveliko traje. Drugih saznanja zasad nema.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije