Ministar Antić: VEĆ OD NOVE GODINE NAD BOROM ZNATNO ČISTIJE NEBO

Bor, S.M. – Ministar rudarstva i energetike, Aleksandar Antić, saopštio je danas, posredstvom TV Bor, da Republika Srbija, Grad Bor i kompanija Ziđin sve čine kako bi u što kraćem roku grad bakra imao čist i zdrav vazduh bez topioničkog dima.

– Vlada Srbije i Grad Bor, u saradnji sa kompanijom Ziđin, preuzimaju najkonkretnije mere i vazduh je već danas čistiji. Do Nove godine doći će do novih tehnoloških inovacija, što će u mnogome rešiti problem aerozagađenja. U 2020. godini Ziđin nastavlja sa usavršavanjem tehnološkog procesa u topionici koja je od 2014. godine radila sa manjim kapacitetom. Kad se okonča ova investicija Borani će imati najčistiji vazduh. Zato nema potrebe za bilo kakvom politizacijom, jer se aerozagađenje u Boru rešava na najbolji način i sa punom odgovornošću – rekao je Antić.

Za sutra, 3. oktobar, zakazan je u 14 sati protest građana protiv ponovnog prekomernog zagađenja vazduha u Boru. Gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić danas je izjavio “da protest nije građanski, već je politički obojen”.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije