Milikić u Slatini: O ISELJAVANJU SLATINE NEMA NI GOVORA, GRADI SE FABRIKA OTPADNIH VODA!

Bor, S.M. – Bor će, nakon više decenija, dobiti Fabriku otpadnih voda čije je idejno rešenje u pripremi, a projekat bi trebalo da bude gotov već u martu iduće godine. Ceo projekat stajaće 10 do 15 miliona evra. Ostale pojedinosti tek predstoje. Ovaj projekat, koji će mnogo značiti i za obližnju Slatinu, podržaće i Republika Srbija. Imamo i petogodišnji plan uređenja celokupne putne mreže, kao i odavno dotrajalog vodosistema. Preostaje da se više ulaže u škole, kulturu, sport u svim selima. Ovo je izjavio danas u Slatini gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić u neposrednom razgovoru sa meštanima i povodom predloga za novi lokalni budžet. U razgovoru o budžetu za 2019. učestvovali su i većnici u Gradskoj skupštini, direktori javnih preduzeća i odgovorni u gradskim stručnim službama.

Građani Slatine su zahtevali da im se u pojedinim zaseocima popravi ulično osvetlenje,  da se zaustavi klizište iznad sela, popravi jedan od mostova, postave ležeći policajci u centru, uklone psi lutalice… Jedna od gorućih tema bila je – kada će zagađivači životne sredine (industrija i rudnici u Boru) početi da plaćaju nadoknadu oštećenim domaćinstvima.

-Grad taj problem neće moći da rešava, jer ne postoji zakonska osnova. Kada je reč o novom rudniku, uradili smo što se moglo: ispostavili smo vlasnicima 17 zahteva među kojima je ekološko pitanje među najvažnijim. Neće se dopustiti greške iz ranijeg perioda – istakao je Milikić.

Gradonačelnik je svojim saradnicima na licu mesta izdao naredbe da pojedine probleme u Slatini odmah, od sutra počnu da rešavaju u dogvoru sa meštanima posebno naglašavajući – da su “priče o iseljavanju celog naselja najobičnija izmišljotina koja nikome ne služi”.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije