Milikić: NOVO RUHO “SAVAČE, RIBNJAK U ZLOTU, VIKEND NASELJE NA STOLU, NERAD I GUBICI U JAVNOM SEKTORU…

Bor, S.M. – Godinama unazad se stvaljalo pod tepih neverovatno loše poslovanje Vodovoda, Toplane, Apotekarske ustanove, tako da se danas suočavamo sa ukupnim poslovnim minusom ta tri javna preduzeća od blizu tri  milijarde dinara (tačno 2,85 miljardi). Zamolili smo i premijerku Anu Brnabić da nekako zajednički rešavamo taj problem. Vodovod je trenutno u blokadi od 87 miliona dinara, ali gore je što tamo nemaju volju da rešavaju teškoće. Na primer, gubici vode su 65 odsto, a u pojedinim delovima grada vodomeri nisu očitavani godinama. U Toplani i Vododovu je zaposleno 306 radnika, ali u Vodovodu rade ljudi na privremenim i povremenim poslovima. Imamo projekat za Vodovod iz 2006. godine koji samo treba revidirati. Možda je malo bolje u Toplani. I tamo se rukovodstvo godinama nemarno ponašalo. Mora da se menja ukupni odnos prema radu ili da “lete” direktori – rekao je u inetervjuu nedeljniku “Timočke”, gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić napominjući  da18 godina nismo znali da otvorimo ribnjak u Zlotu i da je to tek sad urađeno”.

Milikić je podsetio – da će “Lidl” najverovatnije biti otvoren u oktobru i da će se zaposliti 30 mladih, osnovaće se nova Industrijska zona od “Metalke” do Bakrne žice, novi rudnik bakra Čukaru Peki za dve do tri godine uposliće više od 1000 radnika, uradiće se i stambena zona, planira se vikend naselje na Stolu, iduće godine “Savača” će, uz postavljenu balon salu, biti kompletno preuređena (projekat je urađen), skijalište na Crnom vrhu biće dostupno za turizam i zimi i leti, aerodrom će dobiti novu lokaciju. Mnoga toga se radi u cilju bržeg i kompletnijeg razvoja turizma.

– Traba nam efikasnija Gradska uprava, nedostaje savremeni Info centar, mora se promeneniti i odnos prema poslu. Ne može se plata opravdavati smao dolaskom na radno mesto. Na drugoj strani, građani se žale na nezaposlenost, komunalne probleme, traže socijalnu pomoć. Iz budžeta se za socijlna davanja izdvaja 160 miliona dinara i to nije malo, ali i tu je neophodno uvesti više reda. Počeli smo da dobijamo novac za vredne projekte, toga ranije nije bilo – istakao je Milikić.

Na pitanje “Timočkih” kakvu ima saradnju sa medijima, gradonačelnik je odgovorio:

– Odlično sarađujemo. Bor zaista ima kvalitetne medije. Ne smetaju mi kritike ukoliko su realne, naprotiv – takav pristup pomaže da se brže i kvalitetnije razreše nedoumice i problemi bilo koje vrste.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije